top of page

Transformerende reis met soul retrieval

Wanneer je nieuwsgierig bent naar de basis van de belemmeringen die je ervaart. Wanneer je nieuwsgierig bent naar wat jouw lotsbestemming is en hoe je die kunt leven, dan is dit soul retrieval traject een prachtige manier om daar achter te komen. Het is fascinerend, magisch en transformerend!

Deze transformerende reis is helpend als je je niet lekker voelt in je leven, pijn ervaart en ook als je in een fase in je leven zit waarin er veel verandert of waarin je zelf een verandering wilt creëren. 

 

Het soul retrieval traject bestaat uit een reeks van ongeveer acht sessies. Tijdens elke sessie begeleid ik je in het maken van een sjamanistische reis, ook wel trancereis genoemd. Vanuit een diepe meditatie reis je in je verbeelding (dit is niet nep!) naar andere werelden, naar andere lagen van bewustzijn. Binnen het sjamanisme spreekt men over de bovenwereld en de benedenwereld. Je zou ook kunnen spreken over lagen van bewustzijn waar het gaat om innerlijk weten en waar tot ons gesproken wordt in beelden, metaforen. Uit deze andere werelden krijg je informatie waar je in het dagelijks leven niet makkelijk bij komt, maar die wel een rol speelt in de verlangens en beperkingen die we ervaren. Door in deze andere werelden te kijken en te handelen tijdens een trancereis, verandert er energetisch wat bij ons en krijgen we diep inzicht. Datgene wat vast leek te zitten, gaat weer stromen. 

In principe is iedereen in staat om trancereizen te maken. De ene is er wel meer ontvankelijk voor dan de ander. De belangrijkste criteria om het te 'kunnen' zijn nieuwsgierigheid, openheid en bereidwilligheid. Tijdens een trancereis let je niet op de gedachtestroom. De commentaarstem moet je uit zetten. De informatie vanuit dit onderbewuste kan komen in de vorm van beelden, geluid, voelen, een weten. Bij ieder verschilt dit. 

Er zijn schrijfopdrachten ter verwerking en verdieping van datgene wat je tegenkomt in de sjamanistische reizen tijdens de sessies. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je hieraan besteedt. Ervaring leert dat de opdrachten veel inzicht geven en dat ze heel interessant en bijzonder zijn om te doen. 

Leidraad voor dit traject is het boek Mending (=repareren) the past, healing the future with soul retrieval van Alberto Villoldo, een eigentijdse sjamaan uit Cuba/ VS. Zijn ervaring is dat deze manier van werken tot veel snellere en diepgaandere heling leidt dan reguliere psychotherapeutische trajecten. Je gaat namelijk direct naar de kern, die voor ons analytische brein veel moeilijker te vinden is. We werken voorbij de woorden. 

Ik begeleid je tijdens dit traject in het reizen, ik help je mee de informatie te duiden en te verwerken. We bespreken wat je te weten bent gekomen bij de schrijfopdrachten. En we bespreken steeds de relatie tussen de reizen en je ervaringen in het dagelijks leven. De eerste sessie zal bestaan uit kennismaking met elkaar, onderzoeken wat de intentie of focus is waarmee je de reis in wilt gaan en een ritueel. 

Kosten voor het hele traject zijn 750 euro. Mocht je nog meer informatie willen, neem gerust contact met me op. 

Free Dive

Dit traject is geïnspireerd op het werk van Alberto Villoldo. Hij haalt het verhaal van Parcifal aan om te vertellen hoe het ons vaak vergaat in ons leven. 

Als jongeman wil Parcifal net als zijn broers en vader ridder worden. Maar dit mag niet van zijn moeder. Uiteindelijk laat zijn moeder hem gaan op voorwaarde dat  Parcifal zijn wapenuitrusting nooit aflegt, geen vragen stelt en niet vrijt. Door zich te houden aan deze beloften komt Parcifal niet bij de heilige graal, terwijl deze zo dichtbij is. Pas aan het eind van zijn leven, als hij moe en oud is, gaat hij in tegen de belofte aan zijn moeder. Hij legt zijn wapenuitrusting af, stelt de goede vraag en vindt de heilige graal. Hij bevrijdt en verlicht daarmee zichzelf en de Fisherking. 

Net als Parcifal gaan wij, meestal onbewust, beloften aan, nemen we overtuigingen voor waar aan en volgen wij niet onze innerlijke stem, waardoor wij niet bloeien en groeien zoals we eigenlijk wensen en zouden kunnen.

Met soul retrieval verbreken we deze contracten en vinden we onze schatten. 

d5c4529ee5807f2e5711aa65ce4f9638.jpg
bottom of page