top of page

Over Mamaji

Als kind was ik dromerig, afwachtend en observeerde ik wat er om mij heen gebeurde. Ik wist dingen die ik eigenlijk niet kon weten. Dit ebde langzaam weg. Maar de interesse in gedrag van mensen bleef, net als de mogelijkheid om me in te leven in een ander. Ik was verlegen en kritisch naar mezelf en had daarom niet het hoogste woord. Door mijn nieuwsgierigheid en de wens om het mensen naar hun zin te maken, leerde ik wel heel goed vragen stellen en luisteren. 

Deze vermogens helpen mij in het coachen van mensen. Ik vraag door en luister aandachtig en weet zo waar te nemen waar de pijnpunten liggen, waar je jezelf mogelijk voor de gek houdt met overtuigingen die misschien niet zo waar zijn als je dacht. 

Ik heb klinische psychologie gestudeerd omdat ik mensen wilde helpen en omdat ik (nog steeds!) geboeid was in waarom mensen doen zoals ze doen. Tijdens deze studie heb ik veel geleerd over menselijk gedrag en de mechanismen daarachter. Toch was ik niet bevredigd. Het was voor mij te droog en te oppervlakkig. Ik werd pas echt geraakt en geïnspireerd in meditatie, sjamanisme en Dharma onderricht (zo wordt in het boeddhisme de lering genoemd. Deze gaat over de mechanismen van het bestaan in de ruimste zin). 

Door mijn sterke cognitieve vermogens kon ik altijd goed leren en ben ik daar in gestimuleerd geweest. Dit was wel erg mentaal. In het hart, de intuïtie, het spirituele aangesproken te worden, verrijkte mij enorm en opende mijn wereld. Juist op die vlakken is ontspanning te vinden en plezier en goede mogelijkheden om te navigeren door het leven.

Daarom wil ik mensen die bij mij voor coaching komen op al die facetten aanspreken en stimuleren. Uiteindelijk zit er een diepe wijsheid in ons allemaal. Coaching gaat niet om het jou vertellen hoe het moet. Het gaat wel om het helpen ontdekken van die eigen wijsheid. Ik wil je stimuleren om door al je verhalen en overtuigingen heen te zien. Ik wil je helpen om te kunnen zijn met wat is. Ik wil je aanmoedigen te leven vanuit het hart en te vertrouwen dat dat heel goed kan samen met andere mensen. 

Opleidingen en werkervaring

Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), richting Klinische Psychologie en Kinder- en Jeugdpsychologie.  Cum Laude afgerond. 

Psycholoog bij een instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg

Ambulant jeugdhulpverlener bij Bureau Jeugdzorg, op middelbare scholen en bij Altra in Amsterdam.

Psycholoog bij psychologenpraktijk voor Schoolpsychologie; De Leerfabriek.

Opleiding tot eerstegraads Maatschappijleerdocent aan de UvA. 

Mentor, docent en trainer bij de opleiding psychologie aan de UvA.

Hogeschooldocent, coach en coordinator bij de master en voltijd bachelor Ecologische Pedagogiek van de Hogeschool Utrecht.

Jarenlange (18 jaar) verdieping in Dharma en radicaal zelfonderzoek bij spiritueel leraar Jivanjili.

Diverse trainingen in Sjamanisme en Systemisch werk bij Sifra Nooter, Joke van Koningshoven, Hylke Bonnema en Jet Centeno.

Sinds 2014 begeleid ik mensen in meditatie en bewustzijn. 

Daarnaast werk ik als psycholoog bij het Integraal Gezondheidscentrum in Bilthoven.

IrisValentina-Mamaji-2021-WEB-4_edited.j
Onder de Acacia

Onder de Acacia is de naam van mijn praktijk. De Acaciaboom biedt een plek om even te rusten en je te bezinnen. Hij groeit in Nederland, maar veelal ook in droge streken. Na een tocht door de savanne biedt de Acacia je schaduw en beschutting voordat je verder trekt.. 

Heel graag ontmoet ik je "onder de Acacia". Niet alleen voor een gesprek, maar ook voor onderzoek, spel en meditatie. De Acacialaan, met een Acaciaboom voor de deur is de plek van waaruit ik werk.

Heb je geen behoefte aan coaching, maar wil je wel met regelmaat stil staan en stil worden. Dan kun je mee doen met meditatiebijeenkomsten, binnen en buiten in het bos! Kijk hiervoor op de site: www.onderdeacacia.nl 

bottom of page