top of page

Coaching voor jongeren

De middelbare schooltijd vormt een overgangsfase. Je moet je in deze fase voorbereiden op een zelfstandig leven zonder ouders die alles voor je doen. Waarschijnlijk wil je ook niet eens meer dat ze alles voor je doen. Je bepaalt steeds meer zelf hoe je je leven wilt leiden, wat je leuk vindt, waar je je in wilt verdiepen, wat je belangrijk vindt, met wie je omgaat. Dit kan fijn en interessant zijn, maar ook lastig. Zeker als je ook naar school moet, moet werken, vrienden wilt zien, je telefoon buzzt, sport, relaties wilt aangaan. 

De onrust die je kan voelen, de onzekerheid, de boosheid of somberte kunnen heel heftig zijn in deze fase. Veel jongeren bewegen zich in groepen (sowieso je klas) en het kan best lastig zijn om daar je eigen weg in te vinden. Je wil jezelf zijn en mogelijk ook bij een groep horen. Misschien vraag je je wel eens af wat de zin is van het leven of ben je nieuwsgierig naar wat er nog meer te ervaren is dan wat je in het dagelijks bestaan doet. 

Coaching bij Onder de Acacia helpt je te uiten over wat je dwars zit of wat je lastig vindt en wat je verlangens zijn. Op verschillende manieren bekijken wat er speelt en daardoor krijg je helderheid, rust en duidelijkheid over wat je het beste kunt doen. 

Ik werk met oefeningen vanuit mindfulness / meditatie en met creatieve opdrachten. En ik neem je graag mee de natuur in. Hierdoor kun je beter rust vinden in jezelf en beter weten wat voor jou nodig is en belangrijk is. Je kunt je beter concentreren en verschillende oefeningen helpen ook om beter te kunnen slapen. Je leert hoe je jouw eigen weg kunt gaan. 

 

You-cant-stop-the-waves-but-you-can-lear

Graag begeleid ik je een tijdje. De lastige gebeurtenissen en veranderingen kan ik niet weg nemen, ik kan je wel helpen er beter mee om te leren gaan.

 

Je bent welkom voor een kennismaking. Graag heb ik ook contact met je ouders. 

Kosten per coachingssessie zijn 85 euro. Minimaal 5 keer afspreken is nuttig om goed samen te werken en om je te kunnen helpen. 

bottom of page